Ik dacht, laat ik eens naar de EU database met Russische nepnieuws gaan kijken. Eurocommissaris van Veiligheid Sir Julian King gaf vandaag aan dat men meer dan 3500 voorbeelden van Russische desinformatie heeft verzameld. Die mooie database van de EU staat vol met 3728 vreselijke voorbeelden van fakenews. Hier de link als je zelf wil kijken.

3285 voorbeelden zijn gericht op Rusland en voormalige Sovjetunie landen. Vrijwel alles in de Russische taal en 340 voorbeelden van nepnieuws uit Rusland in de engelse taal. 

Conclusie: bijna 90% van de voorbeelden van fakenews is geschreven in het Russisch. Van de Engelse content is een belangrijk deel van sites waarvan helemaal niet is bewezen dat de Russische overheid er achter zit.

....Dit artikel van Geenstijl is ook al nepnieuws volgens de EU. Want Oekraine is een geweldig democratisch land waar geen corruptie is en waar de rechtspraak volledig onafhankelijk is van de regering en waar rijke oliemannen niets te vertellen hebben. Gevaarlijk hè jonkvrouw Ollongren.

Alles bij de bron; TPO