Dat zegt het bedrijf in een reactie op alle ophef die gisteren ontstond naar aanleiding van een filmpje dat vorige week op YouTube werd geplaatst.

De video zorgde voor grote ophef op Twitter. De zwakte van dit plan is voor velen ook erg duidelijk, wat als je een prachtige vrouw of man ziet, of zelfs staat te tongen in de bosjes in een wat mindere buurt? Enfin. Niemand, maar dan ook niemand op de sociale media is enthousiast over de toekomstvisie van Pinkroccade. 'Schaamteloos', 'compleet gek geworden', 'weer een hersenscheet van een IT bedrijf zonder ook maar de geringste voeling met de samenleving', 'heel erg eng', en het veelzeggende 'ik denk niet dat dit serieus is'. "Satirisch, dystopisch campagnefilmpje?

Helaas: dit is bloedserieus. Totalitaire surveillance in de gemeente", zo liet burgerrechtenbeweging Bits of Freedom weten. In een reactie via de microbloggingdienst stelt PinkRoccade: "ons uitgangspunt is dat de burger baas is en blijft over eigen data. De burger kiest zelf welke data hij deelt met bedrijven en de overheid." 

Alles bij de bronnen; Security & éénVandaag


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!