Ongeveer tweederde van de Britse chauffeurs is niet op de hoogte dat nieuwe snelheidscamera's voorzien van kunstmatige intelligentie die tot in voertuigen kunnen scannen. De nieuwe camera's worden door het Londense transportnetwerk getest.

Aangezien de camera's ook in het voertuig kunnen kijken, kunnen de autoriteiten zien of de chauffeurs met hun mobiele telefoon bezig zijn en zelfs of de veiligheidsgordels zijn vastgemaakt.

De camera's werkend op zonne-energie, ook wel 'spionagemachines' en 'Big Brother's geldautomaat' genoemd, zijn volgens The Sun te koppelen aan DVLA en politiedatabases. Ze kunnen naar verluidt de hele dag zes rijstroken volgen en data combineren met andere eenheden om de gemiddelde snelheid te controleren.

Jake Hurfurt, een campagnevoerder bij Big Brother Watch, heeft zich vaak uitgesproken over het recht van mensen op privacy met deze en andere wegcamera's. Hij zei: “Dit soort opdringerige en griezelige bewaking die elke voorbijganger als een potentiële verdachte behandelt, is overdreven...het vormt een bedreiging voor ieders privacy. “Mensen moeten vrij zijn om hun leven te leiden zonder te worden geanalyseerd door gezichtsloze AI-systemen."

Alles bij de bron; GBNews [googliaans vertaald]