Het bedrijf Innolumis brengt binnenkort een heel nieuw type armatuur voor straatverlichting op de markt. Een armatuur, waar niet alleen ledlicht in zit, maar ook een camera en meetapparatuur voor bijvoorbeeld fijnstof. Voor de slimme lantaarnpaal blijft niets verborgen. De camera leest nummerborden van een grote afstand. Passanten kunnen worden gevolgd via hun mobieltjes. Afwijkingen in temperatuur of andere waardes worden direct zichtbaar.  

"De discussie over privacy zal er door oplaaien'', zegt directeur Gert Grolleman. "Maar uiteindelijk zal het net zo gaan als met de digitale patiëntendossiers. Daar hoor je nu niemand meer over. Omdat we het toch prettig vinden als onze gegevens beschikbaar zijn als het nodig is."

,,...wij hebben een belangrijke strategische stap gezet, met het Belgische Option hebben wij nu een partner die alles weet van draadloze verbindingen. Dat zet ons op een voorsprong. Wij bieden het complete pakket aan: niet alleen een high tech armatuur, ook de software om de informatie te verwerken en toegankelijk te maken.'' In België zullen de eerste pilots met de 'Big Brother-paal' plaatsvinden. "Uit de pilots gaan we lessen trekken. Eind van dit jaar denken we zover te zijn dat we met onze toepassingen de markt op kunnen." De directeur is ervan overtuigd dat de lantaarnpaal uitgroeit tot een steunpilaar voor de politie.

Alles bij de bronnen;  Security & AD


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha