Na de beruchte Amsterdamse zedenzaak rond Het Hofnarretje heeft recherchebureau Justitia Digitalis, mede op basis van gesprekken met psychiaters, veroordeelde pedofielen, rechercheurs en andere deskundigen, het Kompletigo-systeem ontwikkeld om de veiligheid in de kinderopvang te vergroten.

Het systeem werkt met diverse Fisheye camera's die beelden van 360 graden maken van de ruimtes in kinderdagverblijven. Die beelden worden naar een server gestuurd en door een computer automatisch geanalyseerd. Als medewerkers afwijkend gedrag vertonen - bijvoorbeeld vaker dan gebruikelijk zich met een kind onttrekken aan het cameratoezicht of op afwijkende wijze een luier verwisselen terwijl een collega met rookpauze is - slaat het systeem alarm. Een onderzoeker bekijkt dan de beelden, die overigens anoniem en gescrambled zijn, zodat de personen onherkenbaar zijn. De onderzoeker kan dan via het systeem aanvullende vragen stellen aan de contactpersoon van het kinderdagverblijf, nog steeds zonder te weten om wie het gaat.

Pas als er echt verdachte omstandigheden worden vastgesteld, wordt recherchebureau Hoffmann Bedrijfsrecherche ingeschakeld voor aanvullend onderzoek.

Alles bij de bron; SecManagement

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha