De AIVD gaat de risico's onderzoeken van de aangekondigde verhuizing van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de organisatie die de .nl-domeinnamen beheert, naar Amazon.

SIDN kondigde in januari aan dat het de complete ict-omgeving, inclusief het domeinregistratieplatform, gaat verhuizen naar Amazon. 

De aankondiging van SIDN zorgde voor de nodige ophef en naar aanleiding van de verhuisplannen zijn verschillende acties en onderzoeken gestart. "Conclusies over het voorgenomen besluit van SIDN om het domeinregistratiesysteem in de cloud van AWS te willen migreren volgen daarom later", laat Adriaansens in een brief aan de Tweede Kamer weten. Ze voegt toe dat de kwaliteit van de onderzoeken en daarmee de uiteindelijke oordeelsvorming boven de snelheid van het proces dient te gaan.

"Tot slot benadruk ik graag dat de verhuizing van het domeinregistratiesysteem nog geen voldongen feit is. Er is afgesproken dat SIDN gedurende de looptijd van de hierboven genoemde acties en lopende onderzoeken geen onomkeerbare stappen zal zetten", besluit de minister haar brief.

Alles bij de bron; Security