De politie wil het gebruik van niet-geregistreerde prepaid telefoons verbieden. Criminelen maken maar al te graag gebruik van de telefoons met beltegoed om anoniem te blijven. “Niet-geregistreerde prepaid telefoons worden veel gebruikt bij het plegen van misdrijven”, schrijft de politie in een rapport waarover All About Phones beschikt. Dit rapport overhandigde de politie eind 2013 aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie, die het in behandeling hebben genomen.

De politie stelt daarom voor criminaliteit uit de anonimiteit te halen. Telefoons met beltegoed werken dan pas na registratie bij een provider en na betaling per bankoverschrijving. De politie hoopt dat providers in de toekomst verplicht worden een telefoon pas aan te sluiten als deze op naam is geregistreerd.

Ook wil de politie een wettelijke aanpassing zodat het bellen met een ongeregistreerde buitenlandse simkaart in prepaid telefoons niet mogelijk is. In meerdere Europese landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland en Zwitserland, is het al verplicht om een prepaid telefoon te registreren. Desondanks is het in Nederland nog niet een dergelijk ver gevorderd stadium.

Alles bij de bron; AllAboutPhones


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!