De MijnOverheid-phishingsite die vorige week actief was heeft ook gegevens voor 2-factorauthenticatie weten te stelen, zo meldt staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken. 

In de phishingmail werd gesteld dat de ontvanger een bericht van de Belastingdienst op zijn of haar Berichtenbox op

...

Nederland is positief over een voorstel van de Europese Commissie dat grensoverschrijdende toegang tot elektronisch bewijs moet versnellen, zo heeft minister Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer laten weten.

Het voorstel moet justitiële autoriteiten de mogelijkheid geven om elektronisch

...

Adidas heeft miljoenen klanten die iets op adidas.com/US hebben gekocht gewaarschuwd voor een datalek. De sportkledingfabrikant ontdekte naar eigen zeggen op 26 juni dat een "ongeautoriseerde derde partij" claimt dat het gegevens van Adidas-klanten in bezit heeft.

Uit voorlopig onderzoek naar het datalek

...

Een aanvaller is erin geslaagd om toegang tot een database van de Persgroep Nederland te krijgen en heeft daarbij 350.000 e-mailadressen gestolen, zo heeft het Belgische mediabedrijf via de eigen website bekendgemaakt. Het ging om een database van de klantenservice. De Persgroep is eigenaar van

...

In de afgelopen drie jaar hebben zo'n drieduizend inwoners van Zweden een microchip ter grootte van een rijstkorrel laten aanbrengen onder de huid van hun rechterhand. Dit meldt persbureau AFP. Dankzij deze microchip hebben zij geen ID-kaart, OV-kaart of toegangspasjes meer nodig.

De microchip

...

Een populaire Facebook-app met meer dan 120 miljoen maandelijkse gebruikers bleek allerlei gegevens van deze gebruikers te lekken. Dat meldt de Belgische beveiligingsonderzoeker Inti De Ceukelaire in een blogposting op Medium. Het gaat om de quiz-app van Nametests.com.

Inti ontdekte dat het voor

...

Bij verkoopwebsite Ticketmaster is afgelopen weekend een datalek gevonden, waardoor persoonlijke gegevens van klanten zijn gestolen. Het lijkt met name klanten in Groot-Brittannië te raken, maar het bedrijf sluit niet uit dat ook data van Nederlandse concertliefhebbers zijn gestolen. 

...

Terwijl je achteloos door het Eindhovense centrum slentert, weten de informatiezuilen precies wie je bent, hoe oud je ongeveer bent en zelfs wat je humeur is. Tenminste, dat beeld ontstaat na raadsvragen

Tijdens een tour door de binnenstad kregen nieuwe raadsleden te horen wat de vernuftige citybeacons

...

De Europese Unie is bezig met nieuw auteursrechtenbeleid. In het voorstel dat nu voor het parlement ligt staat een aantal zeer slechte ideeën: een uploadfilter en een linkbelasting. Dat kan ervoor zorgen dat je straks niet zomaar meer plaatjes of filmpjes kunt delen. Met andere woorden, het is een

...

De Consumentenbond heeft de Autoriteit Persoonsgegevens in een brief gevraagd meer duidelijkheid te geven over de toepassing van de nieuwe privacywet in de praktijk. Nu pakken sommige bedrijven de ruimte voor een eigen interpretatie van de wet, wat leidt tot onduidelijkheid en discussie.

Bart Combée,

...

Sinds 4 juni zijn alle uitgegeven rijbewijzen voorzien van een nieuwe functie om via DigiD op websites van de overheid in te loggen. De nieuwe inlogfunctie kan echter tot de invoering van de Wet digitale overheid niet worden gebruikt.

Het inloggen via DigiD en het rijbewijs op websites van

...

Binnenkort wordt in het Vlaams parlement gestemd over de invoer van digitale meters. Het signaal voor minister Tommelein om de tegenstanders te overroepen met een charmeoffensief in de media.

Zijn argumenten? Er is geen alternatief voor de digitale meter. Het is toch zo handig, meneer: je moet

...

Met de snelle opmars van privécamera's heeft de Nederlandse privacywaakhond, de Autoriteit Persoonsgegevens, een dringend advies bij zulke discussies: probeer er samen uit te komen. ,,En anders kun je bij ons terecht.'' 

Lang niet iedereen kent de regels. Wat mag wel en wat mag niet gefilmd worden?

...

In totaal telt Nederland naar schatting anderhalf miljoen bedrijfs- en privécamera’s. Particulieren en bedrijven kunnen hun camera’s vrijwillig aanmelden bij de politie. De digitale ogen zijn welkome hulpmiddelen in tijden van politieschaarste.

Nederlandse politiebonden hopen daarom dat het

...

Er komt voorlopig geen openbaarheid over de werkwijze van het Systeem Risico Indicatie. Twee moties die moesten zorgen voor meer inzicht in de werkwijze van profileringssystemen en het bijzonder SyRI, zijn aangehouden op last van het kabinet. Ook een technische audit van het systeem acht het

...