Mocht er een debat komen over de wenselijkheid van encryptie dan is het belangrijk dat er cijfers zijn over het aantal gevallen waarbij versleuteling de opsporing en vervolging van criminelen in de weg stond, zo heeft Europol in het Internet Organised Crime Threat Assessment (IOCTA) 2015 (pdf)

...

Vraag: Bij mijn bedrijf kun je thuiswerken met je eigen computer. Nu wil men nagaan of je dan voldoet aan hun security-eisen (anti-virussoftware, bijgewerkte versie van Windows etc.). Wij moeten daartoe de pc laten overnemen met Teamviewer. Werk je niet mee, dan mag je niet (meer) thuiswerken. Kan dat

...

Onderzoekers van de Universiteit van Alabama zijn erin geslaagd de stemcontrole van beveiligingssystemen met een nagebootste stem te misleiden. Via een programma voor het vervormen van stemmen werden zowel geautomatiseerde verificatiesystemen als mensen om de tuin geleid.

Voor het uitvoeren van de

...

Een lek in WinRAR stelt meer dan 500 miljoen gebruikers ervan bloot aan een complete overname van je systeem via een aanval van buitenaf. Het betreffende gat maakt het mogelijk dat er kwaadaardige code kan worden uitgevoerd bij het openen van een ZIP- of RAR-bestand.

Code verborgen in ingepakte

...

Een wetsvoorstel dat opnieuw een bewaarplicht voor telecomgegevens zou invoeren heeft vertraging opgelopen, omdat moet worden bestudeerd wat de gevolgen zijn van een uitspraak van het Europees Hof. Dat schrijft minister Ard van der Steur (Justitie) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Begin 2014

...

En jij dacht dat jouw privégegevens privé waren? Nou, ik kan je vertellen dat de zogenaamde digitale privacy niet te vertrouwen is...

...je vraagt je wel af of social media en IT-giganten het Internet of Things gebruiken om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens voor ‘sinistere’ doeleinden.

...

Het wordt tijd dat Nederlandse verzekeraars gaan nadenken over privacy, solidariteit en het sturen van gedrag. Dat blijkt uit onderzoek van het Rathenau Instituut naar verzekeren in de datagedreven samenleving.

Onderzoekers van het Rathenau Instituut interviewden specialisten bij de

...

In oktober zal de overheid voor de vierde keer de Alert Online campagne beginnen om burgers securitybewuster op internet te maken. De campagne valt tijdens de Europese Cyber Security Maand.

"De campagne Alert Online is een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap - helpt om

...

Pakketbezorgdienst NE DistriService (NDS) uit Nunspeet heeft de privacy van pakketbezorgers geschonden door hun locatiegegevens en naam aan klanten door te spelen, zo heeft het College bescherming persoonsgegevens (CBP) na onderzoek vastgesteld.

Na een bestelling konden klanten van NDS via een

...

Een Belgische student heeft een website gemaakt die pornokijkers identificeert, om zo het risico te laten zien van de gegevens die de browser opslaat.

"Wanneer we een website bezoeken, worden er telkens kleine stukjes informatie opgeslagen in het lokale cachegeheugen", legt Inti De Ceukelaire uit.

...

Privacy en beveiliging zijn twee dingen die de laatste jaren heel belangrijk zijn geworden voor Apple. Om klanten nog beter te informeren over wat het bedrijf daar nu precies aan doet, is de privacy-pagina van de website helemaal vernieuwd. 

De nieuwe pagina wordt ingeleid met een bericht van

...

MKB-Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie organiseren een landelijke roadshow om het MKB te waarschuwen voor cybercrime. Ondernemers in het MKB realiseren zich nog te weinig dat ook hun bedrijf een interessant doelwit kan zijn. Of ze weten nog niet hoe ze zich het beste kunnen

...

DARPA, de onderzoekstak van het Amerikaanse ministerie van Defensie, wil over een paar jaar chips gaan implanteren in de hersenen van soldaten. De Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) stak vorig jaar al geld in onderzoek naar geïmplanteerde chips. De onderzoekstak geeft nu aan dat het

...

In 2012 werden er door het Bureau of Justice Statistics in de Verenigde Staten alleen al 16.6 miljoen gevallen van identiteitsdiefstal geregistreerd. Steeds goedkoper wordende vliegtickets en wijder geaccepteerde betaalmethodes, het zijn ontwikkelingen in de reisbranche die het wereldwijde

...

Microsoft heeft gereageerd op aantijgingen van privacyschending door besturingssysteem Windows 10. Windows 10 zou apparaat- en gebruiksgegevens verzamelen om zo sneller updates uit te kunnen rollen en voor personalisatie.

Microsoft claimt dat Windows 10 enkel anoniem gegevens verstuurd en dat die

...