De Amerikaanse geheime dienst NSA monitort elke maand gemiddeld een half miljard telefoontjes, e-mails en sms'jes in Duitsland. Tot die conclusie komt het blad Spiegel dat inzage heeft gehad in geheime documenten afkomstig van klokkenluider Edward Snowden.

De activiteiten van de NSA blijken

...

In de Tweede Kamer is met grote zorg gereageerd op het nieuws dat de Amerikanen actief zouden spioneren in de Europese Unie. 'Diplomaten aftappen kan echt niet', aldus Jeroen Recourt van de PvdA zondag. Hij wil net als veel andere partijen opheldering van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse

...

Nederland en andere Europese landen hebben met de VS samengespannen bij het op grote schaal verzamelen van persoonlijke communicatiegegevens. Dat meldt de Britse krant The Guardian zaterdag.

Behalve Nederland en Groot-Brittannië hebben Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Spanje en Italië volgens de

...

Volgens De Tijd springen acht op de tien Belgische bedrijven niet op de juiste wijze om met de privacy van klanten.  Problemen doen zich voor bij het verzamelen en bewaren van gegevens in databanken en bij het doorverkopen hiervan aan andere bedrijven en landen.

Om hier een einde aan te maken zijn

...

Wordt de Nederlandse burger geraakt door de massale inkijk- en afluisteroperatie bij negen Amerikaanse internet- en telecombedrijven? Nou en of...

...Veel Nederlandse mails, foto’s en documenten staan al lang en breed op servers waar de VS rechtsmacht over hebben. Onderzoekers van het Amsterdamse

...

De Amerikaanse geheime dienst NSA begluurt niet alleen burgers in de Europese Unie, maar ook EU-diplomaten in Washington.Dat blijkt uit geheime documenten die Der Spiegel heeft ingezien.

Het Duitse weekblad schrijft zaterdag dat de NSA de diplomatieke vestiging van de EU in Washington bespioneert.

...

Amerikaanse SCADA-systemen hebben in de eerste maanden van dit jaar met een recordaantal aanvallen en incidenten te maken gekregen, zo blijkt uit cijfers van het Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS-CERT), dat onderdeel van de Amerikaanse overheid is. 

Tussen 1 oktober 2012 en mei

...

Terwijl het via Google Street View jarenlang privégegevens van onbeveiligde draadloze netwerken onderschepte, waarschuwt Google consumenten nu dat ze hun WiFi-netwerken beter moeten beveiligden. 

Daarom geeft de zoekgigant verschillende tips zodat gebruikers de beveiliging kunnen aanscherpen. Het

...

Alhoewel de privacy van kinderen wettelijk verplicht aparte aandacht verdient, snuffelen veel 'kindvriendelijke' apps op Android en iOS in de privacy en gedrag van de gebruikers, vaak geheel ongemerkt. Dat concludeert de Wall Street Journal na uitgebreid onderzoek van 40 mobiele apps die zich

...

Op een iPhone of iPad wordt de privacy-toegang opgedeeld in toegang tot jouw locatie, contacten, agenda's. herinneringen, foto's, Bluetooth, Twitter en Facebook. Voor bepaalde apps is het logisch dat ze toegang tot specifieke gegevens nodig hebben. Maar je kunt je afvragen of een game jouw locatie echt

...

Een van de genoemde redenen voor de invoering van de hackbevoegdheid is de DDoS-aanval en de bijbehorende problemen. Om deze aanvallen te kunnen weerstaan is een stevig team noodzakelijk. Maar Opstelten is in feite de coach die zijn complete budget uitgeeft aan een wisselvallige spits. 

Investeer

...

De NSA heeft bijna tien jaar lang metadata van e-mailverkeer afkomstig van Amerikaanse internetgebruikers verzameld. Pas in 2011 zou het programma zijn gestaakt. Dit zou blijken uit geheime documenten The Guardian heeft ingezien.

De Britse krant, die onder andere het bestaan van het

...

Het protest van de internetgemeenschap tegen het Big Brother-gedrag van de Amerikaanse regering zwelt aan. De door Firefox-ontwikkelaar Mozilla gestarte campagne 'Stop Watching Us' heeft woensdag de kaap van het half miljoen sympathisanten gerond. De campagne is twee weken oud.

In een open brief

...

In een commentaar in The Britse krant the Guardian schrijft Glenn Greenwald, de journalist die als een van de eerste schreef over de surveillanceprogramma’s van de Amerikaanse geheime dienst NSA, over de persoonlijke gevolgen van zijn daad.

Hij verwachtte al het onvermijdelijke doelwit te worden

...

Vorige week maakte Facebook nog bekend dat het een lek gedicht had dat de contactinformatie van zes miljoen gebruikers publiek maakte. Eerder deze week kwamen we aan het licht dat het sociale netwerk zogenoemde schaduwprofielen opstelt. Deze geheime dossier bevatten echter niet enkel info over

...