De Amerikaanse overheid heeft meer dan 2100 online gaming-accounts van zedendelinquenten verwijderd met als doel het beschermen van kinderen die online games spelen. Aan het verwijderen van de accounts deden verschillende bedrijven mee, waaronder Gaia Online, NCSOFT Corporation, Funcom en THQ. ...

GroenLinks en SP hebben vragen aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gesteld over het doordrukken van het Elektronisch Patientendossier (EPD) en de verwevenheid van Nictiz en VZVZ. Beide organisaties hebben zich de afgelopen maanden sterk voor het LSP gemaakt.

Van Gerven (SP)

...

Amerikaanse autoriteiten kunnen in het geheim blijven datagraaien, aftappen en afluisteren. President Obama heeft zijn handtekening gezet onder vijf jaar verlenging van de controversiële Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA). 

De Amerikaanse overheid heeft in de Foreign Intelligence

...

Onlangs lanceerde Facebook de dienst Midnight Deliveries, om mensen vast een berichtje te sturen dat exact om middernacht op oudjaar bij een ander aankomt. De dienst kent echter een bug die ontdekt werd door een student.

Het blijkt dat ingelogde Facebook-gebruikers berichten die andere mensen

...

De Pakistaanse overheid heeft de toegang tot de videowebsite YouTube alweer geblokkeerd. Dat gebeurde enkele uren nadat de site na drie maanden opnieuw toegankelijk was gemaakt.

YouTube werd drie maanden geleden geblokkeerd, nadat een film waarin de profeet Mohammed werd beledigd beroering had

...

Foursquare gaat zijn privacybeleid verruimen. De social-networkingdienst heeft aangekondigd dat het in het vervolg de volledige naam en achternaam van gebruikers gaat tonen en meer check-in-data aan bedrijven ter inzage geeft.

Foursquare laat zijn ruimere privacybeleid op 28 januari 2013 ingaan en

...

Mobiele malware voor met name het Android-besturingssysteem kende een grote groei in 2012, maar hoe weet je nu dat je smartphone of tablet besmet is geraakt door een kwaadaardige applicatie? Beveiligingsbedrijf Lookout heeft een lijstje van vijf punten gemaakt waarmee smartphone-eigenaren kunnen

...

Microsoft waarschuwt gebruikers van Internet Explorer 6, 7 en 8 voor een nieuw beveiligingslek dat actief door aanvallers gebruikt wordt om Windows-computers over te nemen. De kwetsbaarheid werd afgelopen woensdag op de website van de Council on Foreign Relations (CFR) ontdekt. 

Microsoft werkt aan een

...

Onderzoekers hebben een betaalsysteem gekraakt dat in veel Duitse universiteiten wordt gebruikt. Ze hackten de notoir onveilige chip in de kaart, die ook in de Nederlandse ov-chipkaart zat. Er bleek geen enkele controle op frauduleuze transacties te zijn.

Wat het onderzoek vergemakkelijkte, is dat de kaart een

...

Namens de SP zijn schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over het cameratoezicht in het centrum van Zaandam; "Uit het Noordhollands Dagblad van 13 december 2012 heeft onze fractie vernomen dat er extra camera’s o.a. op de Burcht en Westzijde zijn geplaatst. Hiermee hangen er in het

...

Beste Beatrijs,

Ik ben receptioniste bij een bedrijf waar onlangs toen de receptie 's avonds onbemand was een indringer is binnengekomen die het een en ander heeft gestolen. Er is toen ondoordacht opengedaan via het belsysteem. Nu zijn er uit voorzorg twee beveiligingscamera's geïnstalleerd die de hele

...

Vorige week zaterdag werd bekend dat de NMBS-website een datalek bevatte nadat een internetgebruiker op een forum een link had gepost die verwees naar een pagina met klantgegevens van treinreizigers. De spoorvervoerder haalde de informatie van zijn website af en stelde dat het ging om een datalek met

...

Instagram heeft bijna een kwart van al het dagelijkse bezoek verloren nadat ze een nieuwe Privacy Policy en Terms of Service uit hadden gerold en deze vervolgens weer snel introk. Instagram zag het aantal dagelijkse gebruikers die de dienst gebruiken via Facebook dalen naar 12,4 miljoen afgelopen

...

Het VUmc geeft een nabestaande toch vervroegd inzage in het onderzoeksrapport over haar overleden vader. Dat meldde het ziekenhuis vrijdagmiddag. Eerder gaf het hospitaal geen gehoor aan het dringende verzoek van de Nationale ombudsman om daar niet mee te wachten tot half januari.

De nabestaande

...

De Zuid-Koreaanse overheid is van plan om software te installeren op de smartphone van tieners. Die moet voorkomen dat 'illegal en harmful information' via de telefoons verspreid wordt. De regering wil zo voorkomen dat tieners porno bekijken en leeftijdsgenoten uitschelden. 

De plannen van de

...