Ronald Prins beveiligt de telefoons van de regering en doet zaken met geheime diensten. Hij is de machtigste nerd van Nederland. ‘De gemiddelde AIVD’er is geen partij voor Ronald. Hij is the man.’

Het Nederlandse publiek heeft Ronald Prins de afgelopen maanden leren kennen als dé expert op het

...

Vanaf 2012 worden de bedrijventerreinen van Deventer beveiligd door gebruikmaking van slimme camera’s. Er vindt dan in de nachtelijke uren en weekeinden permanente camerabewaking plaats onder toezicht van Politie IJsselland in de Regionale Toezicht Ruimte (RTR®) in Zwolle.

Intelligent

...

Facebook veroorzaakt vaak problemen in de persoonlijke levenssfeer door automatische opt-in en het gebrek aan privacy-by-design, maar ook Digg is veranderd. Digg veranderde eigenhandig sommige Diggers 'account profielen zodat de ware identiteit in plaats van de Digg alias op het scherm verschijnt. Digg

...

Clemens Meerts begint vrijdag een nieuw proefproces tegen de leges voor de identiteitskaart op basis van de nieuwe wet van minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken). Meerts denkt dat op deze wet dezelfde rechtsregel van kracht is waarop de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege in Nederland, de

...

Het Openbaar Ministerie heeft foto's van mensen die zaterdag 17 september betrokken waren bij de rellen bij het Feyenoordstadion gepubliceerd op billboards in het centrum van Rotterdam. Het gaat om beeltenissen van twee verdachten.

Eerder hebben 4 verdachten zich 'vrijwillig' gemeld nadat hun

...

De Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) wordt door de overheid misbruikt om informatie achter te houden. Dit stelde de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer afgelopen donderdag in de Tweede Kamer. 

De wet wordt nu teveel inzet van juridische haarkloverij. Als dan uiteindelijk de rechter de

...

Informatie die alleen bij de politie bekend is, zou ook met particuliere beveiligers gedeeld moeten worden. Op die manier kunnen zij bijdragen aan het oplossen van misdrijven.

Staatssecretaris Teeven van Justitie wil dat bijvoorbeeld foto's, kentekens en signalementen met betrouwbare

...

De divisie van Fox-IT die zich bezig houdt met afluisteren, is verkocht aan het Amerikaanse NetScout Systems. De software voor tappen wordt uitgebreid en breder ingezet. In 2006 is Fox-IT begonnen met FoxReplay Analyst, waarmee het het mogelijk is om internetverbindingen te tappen en waarmee door de

...

Hoewel anonimiteit gegarandeerd was, bleek een jongerenenquête van verschillende gemeenten, waaronder Spijkenisse, zo lek als een mandje. Door een cijfer te veranderen in het wachtwoord, waren reeds ingevulde maar nog niet verstuurde formulieren te zien en zelfs te manipuleren.

Een lokale website kwam

...

Het doel van de samenwerking is het verscherpen van de controle op het aftapbeleid in Nederland. De samenwerking is volgens hen nodig vanwege de toenemende technische complexiteit in netwerken en diensten.

Door de samenwerking wordt de controle op 'aftapbaarheid' van diensten betrouwbaarder en

...

Advocaten die namens Microsoft en Adobe optreden tegen piraterij, zijn in België naar nu blijkt met onterecht gegeven toestemming binnengevallen bij het bedrijf van een Belgisch parlementslid. Volgens het parlementslid zijn dergelijke invallen schering en inslag.

Het verzoek om de inval te mogen

...

De Franse organisatie die het three-strikes-beleid uitvoert, heeft bekendgemaakt dat er tot en met 1 september 650.000 eerste en 35.000 tweede waarschuwingen zijn verzonden. 60 mensen zouden die laatste waarschuwing hebben genegeerd.

De Hadopi-organisatie claimt in zijn voortgangsrapport te hebben voldaan aan

...

Lidstaten die bodyscanners willen installeren op luchthavens krijgen vanaf 16 oktober te maken met Europese normen. Die moeten verzekeren dat de privacy en de gezondheid van de vliegtuigpassagiers gevrijwaard wordt.

De Europese Commissie presenteerde deze zomer een voorstel om het gebruik van

...

Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie. Ook kunnen minderjarigen eenvoudig rechtstreeks benaderd worden door mensen die niet op hun contactenlijst voorkomen.

''Jonge mensen zijn zich vaak niet bewust van de risico's'', aldus Europees commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda)

...