PvdA, SP, D66 en GroenLinks hebben hun motie voor netneutraliteit uitgewerkt tot een complete wetswijziging. Het plan wordt waarschijnlijk gesteund door de PVV. Vodafone is verbolgen.

Een Kamermeerderheid heeft dinsdag een wetswijziging ingediend die netneutralitreit in de telecomwet vastlegt en

...

De rechter moet bepalen of de centrale patiëntendatabase in de geestelijke gezondheidszorg mag blijven bestaan. Minister Schippers wil zich daarmee niet bemoeien. Artsen zijn naar de rechter gestapt.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft eerder bepaald dat de Nederlandse

...

Defensie is in grote verlegenheid gebracht nadat een Brabander op een rommelmarkt een usb-stick kocht met daarop geheime gegevens over de verkoop van 18 Nederlandse F-16's aan Chili.

De man betaalde 1 euro voor de stick op een rommelmarkt in Goirle. Bij thuiskomst bleek er een map met informatie

...

Een hacker die vorige week de website van attractiepark Duinrell kraakte, heeft de namen en e-mailadressen van meer dan 80 duizend mensen gestolen. De webdeveloper weet nog niet waar het lek zit.

Een hacker met de schuilnaam Xcrypt0 heeft donderdagavond de website van attractiepark Duinrell

...

Afgelopen week heeft de FTC aangekondigd dat belangengroepen tot 11 juli de tijd hebben om suggesties aan te dragen hoe de bestaande federale wetgeving voor de advertentiemarkt beter vertaald kan worden naar regels voor online advertenties. De huidige dot com disclosures, waarin de spelregels voor

...

Censuur op internet is onacceptabel. Dat hebben de acht rijkste landen ter wereld bijeen op de G8-top gezegd in hun slotverklaring. "Willekeurige censuur of beperkingen op de toegang tot internet zijn niet consistent met de internationale verplichtingen van staten en zijn daarom duidelijk

...

Er is geen stoppen meer aan. De smartphone heeft zijn weg ons leven in gevonden en houdt ons 7x24 gekluisterd aan de wereld. Het laatste nieuws, onze vrienden, de nieuwste trends , de leukste aanbiedingen, de beste restaurantjes, de hipste hotels en de kortste route: onze digitale secretaresse

...

Mijn beroep werd behandeld op een openbare zitting, die uiteindelijk bijna anderhalf uur geduurd heeft. Er waren ook enkele belangstellenden gekomen.

De rechters hadden zich goed voorbereid en wezen zelfs op een uitspraak van het Hof van Justitie van de EU, waar ikzelf en de advocaat van de

...

Dinsdagavond heeft de privacywerkgroep haar eerste avond met privacy-experts georganiseerd. Er waren twee interessante sprekers met indrukwekkende verhalen over de staat van de privacybescherming in Nederland.

De eerste spreker was Kaspar Mengelberg, psychiater. Hij heeft uitgebreid uit de doeken

...

De fractie van de PvdA in de Tweede Kamer wil de landelijke introductie van de ov-chipkaart uitstellen. De ov-chipkaart zou moeten worden uitgesteld, omdat een onderzoek naar het rekenen van dubbele kosten vertraging heeft opgelopen.

Inmiddels moet de Tweede Kamer wel beslissen over de landelijke

...

De Widget verschijnt aan de rechterkant van de Gmail-interface. Het laat een een foto zien van de persoon wiens mail je leest. Verder een overzicht van de laatste mailtjes die je van die persoon kreeg, een snapshot uit diens agenda en eventuele Buzz-berichten. Vanuit deze widget kun je gelijk een

...

Steeds meer mensen hebben een smartphone. Met de populairste applicaties kun je gratis berichtjes naar elkaar sturen. Maar hoe gaan deze bedrijven zelf eigenlijk om met jouw persoonlijke gegevens?

BOF onderzocht de drie grootste spelers; Ping van Blackberry, eBuddy en WhatsApp en de belangrijkste

...

De Democratische Senator Al Franken  wil dat Apple en Google aan alle apps een privacybeleid toevoegen, om zo gebruikers tegen het traceren van hun locatie te beschermen. Ook zouden gebruikers zo beter weten welke informatie wordt opgeslagen en met wie gedeeld.

"Apple en Google hebben keer op keer

...

Sinds 25 mei zijn Europese landen verplicht om internetgebruikers beter te informeren over cookies en andere informatie die op hun computer wordt opgeslagen en benaderd. De meeste landen hebben echter nog geen wetgeving voor websites verplicht gesteld. 

Alleen Denemarken en Estland zouden de

...

De privacy van patiënten is juist in het geding omdat het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) er niet gaat komen. Dat stelt CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. ‘Ziekenhuizen hebben uitgebreide dossiers, huisartsen hebben uitgebreide dossiers en ik schat in dat niemand op de crtl-alt-del knop gedrukt heeft

...