Menzis hanteert een omstreden methode om huisartsen naar het elektronisch patiëntendossier te geleiden. De zorgverzekeraar biedt artsen geld als ze patiëntengegevens op een bepaalde manier registreren. De beloning daarvoor kan een gemiddelde huisartsenpraktijk zo’n 1800 euro opleveren. 

Het

...

1  Hoe kan het dat persoonlijke gegevens, waarvan het UWV beweert dat ze onzichtbaar zijn voor derden wanneer iemand zijn CV anoniem” op werk.nl zet, toch door derden worden gebruikt?

2  Welke bedrijven gebruiken deze gegevens om hun diensten, al dan niet tegen vergoeding, voor bemiddeling aan te

...

Een wereldwijd Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Dat hebben we nodig, vindt de EU, onder aanvoering van Neelie Kroes. Het staat op de agenda voor uitbreiding van de digitale dienstverlening. Hiervoor tekenden Kroes en de Amerikaanse Secretary of Health and Human Services Kathleen Sebelius in

...

Vaak wordt de discussie over online privacy gereduceerd tot een discussie over een cookieverbod, of meer algemeen, een verbod op het opslaan van gegevens op de computer van de websitebezoeker. Aangezien je ook door je IP-adres en je browserconfiguratie kunt worden herkend, is dat echter niet

...

Trans Link Systems, het bedrijf dat de ov-chipkaart beheert, stelt in een rapportage aan de minister over de fraudegevoeligheid van de ov-chipkaart dat het probleem 'beheersbaar' is. Momenteel zouden dagelijks enkele tientallen kaarten geblokkeerd worden waarvan het vermoeden bestaat dat ermee is

...

De burger heeft geen recht op een paspoort zonder vingerafdrukken. Opnieuw een zware tegenslag voor Nederlanders die ageren tegen opslag van biometrische gegevens.

Wim Willems uit Nuth (Zuid-Limburg) heeft geen recht op een nieuw paspoort zonder digitale vingerafdrukken, oordeelt de

...

 

De Koninklijke Marechaussee toont voor het eerst hoe de dienst opereert met de inzet van 1350 videocamera’s, die live uitgekeken en bediend worden vanuit een ’cameratoezichtruimte’, operationeel sinds 1 maart vorig jaar. „Onze camera’s zijn ogen op afstand, zonder emotie en met een uitstekend

...

Strengere regelgeving heeft er mogelijk toe geleid dat er minder per volmacht wordt gestemd.
Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 machtigde 8 procent van de stemmers iemand om voor hem of haar te stemmen in 2006 was dat nog 12 procent. Dat meldt het CBS maandag.

Vorig jaar is de regelgeving rond

...

Vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie over het gebrek aan informatie over de interpretatie en toepassing van het EU-US TFTP Agreement (1)

 

Vraag 2
 Klopt het dat alle informatie en documenten van het EU-US TFTP Agreement als «top secret» zijn geclassificeerd? Deelt u de zorgen geuit door de

...

Op de site van Vrijbit staat een gecombineerde protest-verklaring die te gebruiken is tijdens de verkiezingen op woensdag 2 maart 2011.

Ik heb deze combinatie opgedeeld in 3 afzonderlijke protesten;

 

 

...

Dan kun je de hele uitzending hier bekijken als geheel of in deelonderwerpen.

Het meldpunt ID-Fraude (CMI) kun je hier vinden (introductiesite hier)

Het meldpunt voor algemene fraude  de "Fraudehelpdesk" is hier te vinden (werkt oa samen met het CMI)

' Behalve het ministerie van Veiligheid en

...

De website van CDA-Statenlid Yasar Vural is niet meer bereikbaar. De pagina van het kritische Zuid-Hollandse lid riep kiezers op niet op zijn eigen partij te stemmen, en ook niet op de VVD of PVV. Nu valt bij het openen van de website alleen nog te lezen dat deze “wegens technische problemen” tijdelijk

...

Stichting Brein boekt het ene na het andere succes en overwint torrent-sites, Usenet-community’s, en downloadfora. Zelfs een vermeende warez-topsite is offline. Vijf tips om Brein te slim af te zijn.

  • Hou de zaak gesloten. Laat niet zomaar iedereen toe
  • Een betrouwbare hoster, eentje die staat voor
...

Meteen toen Apple aankondigde dat ontwikkelaars en content leveranciers voortaan 30% commissie zouden moeten betalen op alle abonnementen die zij via de App Store verkochten, weerklonk een golf van protest. 

Die kritiek is niet gaan liggen. Zo heeft de maker van de Readability App een open brief aan

...

Een Powerpoint (in PDF format) waarin duidelijk wordt welke gegevens uitgewisseld worden binnen de EU en hoe de lijnen lopen.

De presentatie