Het constitutionele hof in Roemenië heeft in oktober geoordeeld dat de Europese bewaarplicht tegen de grondwet indruist. ISPam.nl meldt dat de Engelse vertaling van de uitspraak nu bekend is...

...De hele bevolking wordt door de bewaarplicht bestempeld tot verdachte van terroristische en andere ernstige

...
Huisartsenorganisaties vinden dat het landelijke EPD te veel een doel op zich is geworden. Regionale systemen werken prima en dienen de belangen van patiënten beter.

De beroepsorganisaties in de huisartsenzorg, LHV, NHG en VHN doen een oproep aan minister Klink van Volksgezondheid om het...

De elektronische identiteitskaart is een veilige en betrouwbare manier om gebruikers op het internet te authenticeren, zo stelt ENISA, het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging. Verder is een universeel toepasbare digitale identiteitskaart die de privacy waarborgt, technisch

...
De Europese Unie geeft de Verenigde Staten toegang tot bijna alle bankgegevens, een overeenkomst die vergaande gevolgen voor de privacy van Europese bedrijven en burgers heeft. EU-ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie zijn vandaag met de regeling akkoord gegaan, die morgen al van kracht...
Het KLPD gaat vanaf 1 januari 2010 het aantal internettaps landelijk registreren. Justitie zal deze cijfers periodiek bekendmaken, zoals nu al enige tijd gebeurt met telefoontaps.

Dat heeft Minister Hirsch Ballin van Justitie deze week aan de Kamer beloofd. Jarenlang heeft Justitie categorisch

...

Volgens staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken domineren indianenverhalen het debat over privacy en ICT-toepassingen. Er moet daarom een "zakelijker discussie" gevoerd worden, zo liet hij gisteren tijdens het jaarcongres van ECP-EPN in Scheveningen weten.

Privacy vormt volgens Heemskerk

...

Het elektronisch patiëntendossier is slechts beveiligd, zo blijkt uit de notulen van ICT-bedrijf Nictiz dat het EPD invoert en waar RTL Nieuws gisteren over berichtte.

Volgens deskundigen gaan ziekenhuizen hun computers niet extra tegen hackers beveiligen en gaat minister Klink hier ook niets aan

...

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft minister Hirsch Ballin gedwongen onderzoek te beloven naar de telefoon-aftapliefde van justitie en de veiligheidsdiensten.

Lees verder bij de bron; www.nrc.nl

 

TelTap

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) stelt een onderzoek in naar het afluisteren en opnemen van telefoongesprekken. 

Hij komt daarmee tegemoet aan de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer, die donderdag opheldering vroeg over het hoge aantal taps.

De eerste helft van dit jaar werden er...
De gemeente Tilburg gaat het winkelend publiek tijdens de drukke decembermaand via bluetooth herinneren aan het cameratoezicht in de binnenstad. 

Mensen ontvangen een gratis bericht op hun mobiele telefoon dat verwijst naar een filmpje over de camera's in het centrum.

Het filmpje begint op de plek waar

...
Vertaling van het Engels in het Nederlands door Google (best goed deze keer)

Niets te verbergen, niets te vrezen?

Dit rapport, gepubliceerd op 24 november 2009, volgt de 2008 burger onderzoekscommissie en de daarop volgende openbare raadpleging over de nationale DNA-databank.

Het belangrijkste...

In de verontwaardiging die zich hier de afgelopen 24 uur uitte zat een ondertoon van wanhoop. Krijgen ze het in Den Haag dan nooit door dat we niet willen wonen in een collectieve staat van beschuldiging? Natuurlijk is dat niet de bedoeling van al die systeembedenkers. Maar dat is wel waar het toe

...

“De Europese justitieministers hebben samen een natte droom, waarin zij de persoonsgegevens van hun burgers vrijelijk met elkaar uitwisselen,” zegt Europarlementariër Judith Sargentini van GroenLinks op de site van de partij.

“Dit beschikbaarheidsbeginsel ondergraaft de privacy. Wanneer

...
Zeventien van twintig door het College bescherming persoonsgegevens (CBP) onderzochte gemeenten volgen burgers zonder hen daarvan op de hoogte te stellen. De gemeenten zijn hiermee in overtreding. Dat heeft het college woensdag gemeld.

Sociale diensten van gemeenten mogen burgers volgen die een

...
Enkele duizenden spionagetelefoons gaan er dit jaar over de toonbank. Vrouwen houden er hun man mee in de gaten. Bazen hun werknemers. Meestal illegaal.

Elk sms’je dat je partner ontvangt, krijg je doorgestuurd naar je eigen mobieltje. Telefoontje voor je partner? Je kunt gewoon meeluisteren via je...