Afgelopen zaterdag presenteerde internetprovider xs4all een filmpje met de naam privacymatters tijdens het festival fifi2008.

Met dit filmpje tracht xs4all het grote publiek bewust te maken van de gevaren die privacyschending en übercontrole met zich meebrengen. Speciaal daarvoor lanceerde men een website

...

Ab Klink is geen monster, geen betuttelaar die anderen hun pleziertje misgunt. De minister van volksgezondheid lijkt me slim en hardwerkend, hij weet wat er over de grens te koop is. Dat hij het rookverbod in de horeca laat naleven, is niet zo gek. Langzamer dan veel landen schoof Nederland naar

...
Veel Nederlanders beseffen het belang van privacy niet en wat de gevolgen zijn van de continue monitoring, ook als je "niets te verbergen hebt". XS4all gaf de opdracht voor het maken van 'Privacymatters' een filmpje dat ons duidelijk wil maken wat de bevaren van übercontrole zijn.

Bekijk het filmpje
Beveiligingsgoeroe Bruce Schneier heeft hard uitgehaald naar de FBI wegens het zaaien van paniek onder de Amerikaanse bevolking.

Read Full Article
Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van netwerksites als Hyves, LinkedIn en Facebook om persoonlijke informatie van gebruikers te achterhalen. Dat stelde internetbeveiliger G Data vrijdag.

Lees verder...
...

Voor ouders die bezwaar willen maken tegen de opname van patiëntgegevens van hun kinderen in het EPD, is het meesturen van een kopie van het paspoort waarin de kinderen staan voldoende.

In eerste instantie vroeg het ministerie van VWS om een uittreksel van het geboorteregister. Daarna volstond ook een

...
Bedrijven beschikken over steeds meer persoonlijke informatie van burgers en moeten daarom van tevoren over de privacy nadenken en niet achteraf, aldus de Britse Information Commissioner.

Read Full Article
De aankomende Amerikaanse president Barack Obama houdt elke week op YouTube een toespraak, maar door voor Google's videodienst te kiezen, brengt hij de privacy van zijn toehoorders in gevaar.

Lees verder...
...

NOVA televisie heeft aandacht aan het EPD besteed. Bekijk hier het onderwerp.

De Tweede Kamer is kritisch over het elektronisch patiënten dossier voor kinderen. Wat komt er allemaal te staan in het elektronisch patiënten dossier (EPD) voor kinderen? De Tweede Kamer wil het graag weten. En als

...

Alle in Nederland gezochte criminelen van wie een foto beschikbaar is, staan nu verzameld op een site.

Bron: RTL Nieuws. Lees verder...

...

Rechter wijst verzoeken tot bezwaar af

De voorzieningenrechter van het College heeft bij een tweetal nagenoeg gelijkluidende uitspraken geoordeeld dat de in bezwaar gehandhaafde tariefbeschikking voor de psychiaters en psychotherapeuten, door welke beschikking het voor hen verplicht is geworden om...

Organisaties laten vertrouwelijke informatie op harde schijven van oude computers vaak staan. Dat blijkt uit onderzoek van SURFnet.


Lees verder...
...
An anonymous reader calls our attention to California's familial searching policy, which looks for genetic ties between culprits and kin. The technique has come to the fore in the last few years, after a Colorado prosecuter pushed the FBI to relax its rules on cross-state searches. "Los Angeles Police
...
Lawmakers in Papua, Indonesia have thrown their support behind a bill requiring some HIV/AIDS patients to be implanted with microchips in order to better monitor the disease. In addition, legislator John Manangsang said by implanting chips in "sexually aggressive" patients, authorities would be in a
...
Starbucks heeft afgelopen maandag toegegeven dat een laptop met de persoonlijke informatie van 97.000 medewerkers is gestolen.

Read Full Article