Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere wil opnieuw de hulp van het leger inschakelen om het aantal woninginbraken in de gemeente terug te dringen. Jorritsma wil dat 'alle beschikbare technische hulpmiddelen van het leger worden ingezet'. Almere zette eerder al drones van Defensie in.

Alles bij de

...

Yahoo waarschuwt gebruikers dat hackers binnendrongen in zijn maildienst. Niet bekend is om hoeveel accounts het gaat. De hackers zouden accountnamen en wachtwoorden uit de database van een derde partij gehaald hebben. Details geeft het Amerikaanse bedrijf niet over de hack. Het concern zegt geen

...

De Canadese geheime dienst heeft via wifi-tracking passagiers van een grote luchthaven in Canada tot een week lang gevolgd. Dankzij het opslaan van de mac-adressen kon de geheime dienst passagiers ook volgen nadat ze het vliegveld hadden verlaten, doordat hetzelfde mac-adres en dus

...

Sinds juli 2013 kunnen afdelingen Burgerzaken gebruik maken van Suwinet-Inkijk om adresgegevens uit de loonaangifte te raadplegen. Deze gegevens mogen worden gebruikt voor het bijhouden van de adresgegevens in de GBA.

Op dit moment zijn ruim 230 gemeenten aangesloten. Uit onderzoek blijkt dat

...

Parkeerbeheer Cition gaat ook automobilisten bekeuren die maar kort ergens in de auto parkeren. Nieuwe scanauto's zullen vanaf morgen personen die even op iemand staan te wachten of kort stilstaan voor een andere reden zonder genade bekeuren.

Het bedrijf, dat namens de gemeente handhaaft, is

...

Cookies zagen we een jaar of twee geleden nog als de grootste inbreker van onze privacy. Die zijn nu achterhaald, blijkt uit onderzoek van het Interactive Advertising Bureau. Maar wat de internetgebruiker nu te wachten staat, is nog veel erger, zegt digitale mediaspecialist Wouter Hulst. "De

...

Alle gegevens van Nederlandse sporters, journalisten en andere geaccrediteerden die aanwezig zijn bij de Olympische Spelen in Sotsji, worden opgeslagen in een database die drie jaar toegankelijk is voor de Russische geheime dienst. 

Het gaat om persoons- en communicatiegegevens. Ook de gegevens van

...

Een commissie van de EU heeft een voorstel opgesteld waarin toekomstige auto's verplicht met een noodstopsysteem worden uitgerust. Politie zou zo op afstand de motor van een gestolen auto of een voertuig dat achtervolgd wordt kunnen uitzetten. Het noodstopsysteem zou door een politieagent vanuit

...

De enige manier om de afluisterpraktijken door de NSA aan te pakken is een gezamenlijke Europese vuist te maken. Dat liet Jacob Kohnstamm, directeur van het College bescherming persoonsgegevens (CBP), onlangs tijdens een toespraak bij privacyorganisatie Privacy First weten.

Kohnstamm, die ook de voorzitter

...

Facebook heeft in 2013 een uitstekend jaar gehad. Het bedrijf wist zich na een problematisch 2012 te herpakken op de beurs en maakte grote indruk op investeerders door goed te verdienen aan mobiele advertenties. Ook het gebruikersaantal van Facebook groeit nog gestaag, al stellen onderzoekers

...

Belangenorganisatie voor softwarebedrijven Bussiness Software Alliance (BSA) pleit voor modernisering van internationale handelsregels. Volgens de organisatie gebruiken overheden oude regels om lokale leveranciers te beschermen tegen concurrenten uit andere landen.

Volgens de organisatie hebben de regels

...

De aanvallers die op het netwerk van de Amerikaanse winkelketen Target wisten in te breken konden dit doen via inloggegevens die bij een leverancier waren gestolen. Dat meldt de Wall Street Journal vandaag. 

Via malware werden de gegevens van 40 miljoen betaalkaarten buitgemaakt. Ook werden de

...

Dit jaar wordt het het jaar van de encryptie. Maar hoe verwerk je encrypted data en welke partijen zijn hierbij betrokken? Dit wil ik behandelen in een reeks artikelen, waarbij het eerste artikel een inleiding is in 'homomorfische encryptie', een methode om encrypted data te verwerken.

Maar eerst, wat is

...

Gemeenten begeven zich op glad ijs als ze keer op keer de grenzen opzoeken van essentiële zaken als de persoonlijke levenssfeer van bewoners. Mogelijk is dat ook in Eindhoven gebeurd, waar de gemeente eigen inlichtingenambtenaren heeft ingeschakeld, zegt Wilbert Tomesen van het CBP. "We gaan

...

"Als Safe Harbour niet versterkt wordt, wordt het opgeschort." Eurocommissaris Viviane Reding wond er geen doekjes om in een toespraak die ze hield aan het Centre ofor European Policy Studies. Als dat dreigement wordt uitgevoerd, krijgt dat voor veel bedrijven grote gevolgen.

Safe Harbour verwijst

...