... het internet der dingen is onafwendbaar. Het internetverkeer wordt sinds 2013 al gedomineerd door ‘dingen’ die met elkaar praten. Vaak nog kleine bestanden die over en weer worden gestuurd. Meestal nog eenvoudig tweeweg-verkeer, maar dat zal straks veel complexer worden. 

Onze bestaande smartphones en tablets worden slimmer, beter, sneller en goedkoper. En met de komst van BYOD hebben wij een slim device direct aan ons gekoppeld. Fysiek en emotioneel. Het is een verlengstuk geworden van onze eigen identiteit. Onze digitale ‘ik’ wordt dominanter. Dat zal de basis zijn van waaruit je met de wereld gaat communiceren.

...met de vingerafdrukherkenning open je direct je device. Straks in combinatie met een smart-watch, die je op je lichaam draagt, wordt je eigen identiteit nog veiliger. Zo’n slim horloge meet je temperatuur, hartslag, wellicht zelfs bloeddruk en transpiratie. Hoe slimmer het device is dat je identiteit beheert en beschermt, des te beter je je eigen privacy kunt borgen. Hoe beter het device jouw specifieke persoon en persoonlijkheid kent, des te lastiger het is om dit device te kraken. Hoe unieker je gedrag en informatie is, des te lastiger het wordt om identiteiten te stelen. En hoe globaler we dit aanpakken, des te internationaler kunnen we dit gebruiken. 

Alles bij de bron; BinnlandsBestuur