Wie heeft er nooit spijt gehad van een mailtje? Googles Gmail helpt vanaf nu, een beetje. Die hulp schuilt in de mogelijkheid om het verzenden van het bericht ongedaan te maken. Die optie was al geruime tijd beschikbaar onder de Labs-optie en nu is 'Verzenden ongedaan maken' ook in de standaard versie beschikbaar. 

Overigens zou 'Bedenktijd inlassen' eerlijker zijn want het is niet zo dat een verzonden mailtje echt teruggehaald wordt,  als het eenmaal richting mailserver is gezonden, helpt er geen lieve moeder er meer aan.

De optie 'Verzenden ongedaan maken' zet het mailtje gewoon in de wacht. Een pop-up in het berichtenvenster biedt de optie om het bericht weer in te trekken. De hoeveelheid bedenktijd is beperkt: je kunt maximaal 30 seconden vertraging inlassen maar het stopt de bezorging niet als je niet op Verzenden ongedaan maken klikt. Enkel voor die gevallen waarin je je direct zelf realiseert dat er iets mis is met je mailtje of dat je iets vergeten bent, is het dus wel een handige optie.

Alles bij de bron; AutomGids