Google voerde in maart van dit jaar nieuwe privacyvoorwaarden in, waarmee het zijn plusminus 60 bestaande voorwaarden voor al zijn verschillende diensten wilde combineren met als grootste bindmiddel profielensite Google+. Probleem is onder meer dat potentiële gebruikers die voorwaarden moeten accepteren, anders zijn alle diensten van Google niet te gebruiken. Maar een deel van die voorwaarden overtreden sommige privacywetten, niet alleen de overkoepelende EU-regelgeving, maar regelmatig ook die van afzonderlijke lidstaten.
Google heeft vier maanden de tijd gehad om de privacywaakhonden van de EU van antwoorden te voorzien op vragen naar aanleiding van zijn nieuwe privacybeleid. "Na die vier maanden is er geen antwoord binnen gekomen", constateert de Franse privacyorganisatie CNIL.
Daarom gaat CNIL een nieuwe werkgroep leiden die verder onderzoek gaat doen naar de gedragingen van Google en eventuele "repressieve maatregelen" zal voorstellen. Dat moet voor de zomer zijn afgerond. Die aanpak is voorgesteld in een bijeenkomst in Parijs en zal volgende week dinsdag worden voorgelegd aan de Artikel 29 werkgroep.
Alles bij de bron; Webwereld