Google introduceert binnenkort een nieuwe functie voor gebruikers waarmee ze automatisch hun persoonlijke data kunnen laten verwijderen. Het gaat dan om je locatiegeschiedenis en de web- en appactiviteiten die je onder de instellingen van je Google-profiel vindt. Je kunt de data na drie of achttien maanden laten wissen en instellen dat dit elke drie of achttien maanden moet gebeuren. Vorig jaar kwam Google in de problemen toen bleek dat je nog steeds werd gevolgd, ondanks het feit dat je je locatie uit had staan.

Om ervoor te zorgen dat je locatie helemaal niet gedeeld wordt, dien je locatiegeschiedenis en web- en appactiviteiten helemaal uit te schakelen in je Google-profiel (klik daarvoor hier). Binnen nu en een paar weken wordt de feature naar iedereen uitgerold, waardoor je dus gemakkelijker je persoonlijke data kunt verwijderen. 

Alles bij de bron; SmartHomeMagazine


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha