De Nederlandse privacyzoekmachine Ixquick heeft de Nationale privacy Innovation Award in de categorie consumenten gewonnen, een initiatief van Privacy First die wordt uitgereikt aan bedrijven en instellingen die zich inzetten voor privacy binnen hun organisatie of privacyvriendelijke oplossingen. Uit een groot aantal inzendingen werden twee winnaars gekozen.

Privacy Perfect won de prijs in de categorie bedrijfsoplossingen en Ixquick kreeg de award in de categorie consumenten oplossingen. Privacy Perfect biedt een dashboard voor het uitvoeren van privacy-impact scans en het verbeteren van privacymaatregelen in organisaties. Privacyzoekmachine Ixquick fungeert als 'third party' voor zoekopdrachten naar Google en andere zoekmachines waardoor de identiteit achter de zoekopdracht niet bekend wordt bij deze zoekmachines.

Whitebox Systems kreeg de start-up aanmoedigingsprijs, aangezien deze oplossing het medisch geheim centraal stelt en tevens al door een aantal huisartsen daadwerkelijk in de praktijk wordt toegepast.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha