Klik. Met één druk op de knop kun je je hele hebben en houden aan Google toevertrouwen. Google Photos, de fotodienst die het internetbedrijf vorige week introduceerde, biedt gratis onbeperkte opslag van al je digitale foto’s en video’s. Niet meer zelf sorteren of albums samenstellen. Laat
dat maar Google Photos over: volautomatische selectie van je vakantiefoto’s, geselecteerd op datum, thema, locatie en de mensen die in beeld zijn.

De technologie achter Google Photos is indrukwekkend. Het toont precies aan waar het bedrijf goed in is: razendsnel orde brengen in een overvloed van informatie. Je kunt zoeken op trefwoord; de beeldherkenningssoftware ziet of er een huisdier, auto of familielid op de foto staat.

...Die onbeperkte opslag in Google Photos kost je weliswaar geen geld, maar gratis is het niet. Google kan  grasduinen in je persoonlijke interesses want wat geeft er een beter beeld van je leven dan de foto’s die je maakt? Een foto toont waar je bent, met wie je bent, wat je mooi of interessant vindt, welk merk kleding je draagt: of je sportschoenen van New Balance of van Adidas zijn. Google gebruikt Photos nu nog niet voor advertenties maar sluit dat zeker niet uit. Het bedrijf zal je foto’s gaan ‘lezen’ zoals dat nu met Gmail gebeurt, op basis van trefwoorden.

Alles bij de bron; pdfNRC [aboversie]

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha