De trackingpixel die Meta gebruikt voor het volgen van mensen op internet is in strijd met de AVG en de Schrems II-uitspraak van het Europees Hof van Justitie, zo heeft de Oostenrijkse privacytoezichthouder geoordeeld (pdf)...

...Vorig jaar verklaarde de Oostenrijkse privacytoezichthouder Google Analytics in strijd met de AVG. Volgens noyb geldt deze beslissing ook voor "Facebook Login" en de "Meta Pixel". Bij het gebruik van deze tools wordt namelijk data naar de VS gestuurd. "Facebook heeft altijd voorgedaan dat commerciële klanten de technologie kunnen blijven gebruiken, ongeacht twee uitspraken van het Europees Hof van Justitie die het tegenovergestelde zeggen. Nu heeft de eerste toezichthouder een klant verteld dat het gebruik van Facebook-trackingtechnologie illegaal is", aldus Max Schrems, privacyactivist en oprichter van noyb.

Schrems stelt dat de uitspraak voor bijna alle Europese websites relevant is. Veel websites maken namelijk van Facebooks trackingtechnologie gebruik om gebruikers te volgen en gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wanneer websites echter van deze technologie gebruikmaken sturen ze ook gebruikersdata naar het Amerikaanse techbedrijf waarna het bij de NSA terechtkomt, laat noyb verder weten.

Het is onbekend of de Oostenrijkse privacytoezichthouder de website die van Meta's trackingtechnologie gebruikmaakt heeft beboet.

Alles bij de bron; Security