Als je alleen naar huis loopt door donkere straatjes en steegjes na een avondje uit, velen vinden dat geen pretje. De nieuwe app Companion! beweert daarvoor de oplossing gevonden te hebben, en functioneert als je persoonlijke bodyguard.

Het concept is tamelijk simpel, maar daarom niet minder geniaal. De gebruiker van de app voert voor het vertrekken de route in die hij of zij naar huis zal nemen. Vervolgens kunnen een aantal mensen geselecteerd worden die virtueel gezelschap kunnen bieden. Daarnaast kunnen die volgers de route meevolgen met een stappenteller en snelheidsmeter.

Vanaf het moment dat de eigenaar van de telefoon met de Companion! app begint te lopen, wanneer de telefoon valt of als er een koptelefoon uit het apparaat getrokken wordt, gaat er een alarm af. De gebruiker heeft vervolgens 15 seconden om dat alarm weer uit te schakelen. Gebeurt dat niet, dan worden de volgers gewaarschuwd. Tot slot kan de politie met één druk op de knop ingeschakeld worden, waarbij meteen ook de locatie wordt doorgestuurd van degene die zich in een penibele situatie bevindt.

Companion! is gratis voor toestellen met iOS en Android, al wat je moet doen is je gsm-nummer ingeven om je in te schrijven.

Alles bij de bron; HLN [Thnx-2-Luc]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha