Software & Algoritmes

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er een foutje is geslopen in de november-upgrade van Windows 10. Gebruikers die niet werken met de standaard privacy-instellingen lopen het risico dat deze per ongeluk zijn gereset. Microsoft raadt daarom aan om even je privacy-instellingen te controleren. 

Nog lang niet alle gebruikers hebben de laatste Windows 10-upgrade geïnstalleerd maar degene die wel hebben geüpgraded doen er verstandig aan even hun privacy-instellingen te controleren indien ze deze eerder ook al hadden aangepast. Het betreft vier settings, waarvan twee in Instellingen > Privacy > Algemeen. Om precies te zijn de bovenste twee opties overreclame-id en Smartscreen-filter. Standaard staan ze Aan, maar je kunt ze Uit zetten. De andere twee functies die wellicht zijn gereset vind je in het Privacy-menu onder Overige apparaten (optie synchroniseren) en Achtergrond-apps.

Als je op de startknop drukt en vervolgens winver in typt en op enter drukt kan je eenvoudig zien of de Windows 10 november-upgrade al is geïnstalleerd. Als er bij buildnummer 10586 staat of hoger dan is de november-upgrade geïnstalleerd en is het wijs om even je privacy-instellingen na te lopen. Als daar nu staat 'Bijwerken naar Windows 10, versie 1511, 10586', is er niets aan de hand. De update moet dan nog worden uitgevoerd en Microsoft heeft de bug er inmiddels uitgehaald.

Alles bij de bronnen; CompIdeeTechzine


 

De grote Windows 10-update die Microsoft deze maand heeft uitgebracht blijkt verschillende programma's ongevraagd te verwijderen. Het gaat onder andere om CPUID, CPU-Z en Speccy, programma's waarmee informatie over de hardware van de computer kan worden opgevraagd en gemonitord. Ook het AMD Catalyst Control Center, voor het instellen van de videokaart, wordt verwijderd. De November update verscheen twee weken geleden en zou de prestaties van het besturingssysteem verbeteren. Het blijkt dus echter ook programma's te verwijderen die niet worden ondersteund, tot grote woede van gebruikers.

Hoewel Microsoft geen toestemming vraagt om de apps te verwijderen, laat Windows 10 wel weten dat het programma's heeft verwijderd. Verschillende gebruikers melden dat ze de applicaties in kwestie nadat die waren verwijderd opnieuw zonder problemen op Windows 10 hebben geïnstalleerd.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha