Gina Kensington werd door de luchtvaartmaatschappij ontslagen na een conflict over het ziekteverlof dat ze had opgenomen om voor haar zus te zorgen. Ze stelde dat ze het ziekteverlof niet had misbruikt en stapte naar de Employment Relations Authority (ERA), dat bij arbeidsconflicten bemiddelt, om weer te worden aangenomen. Air New Zealand eiste vervolgens dat het toegang tot het Facebookprofiel en de bankafschriften van de vrouw kreeg.
Kensington weigerde het verzoek, maar de ERA stelde dat ze de gevraagde gegevens voor 8 en 9 maart van dit jaar moest overhandigen, omdat het zeer bruikbaar bewijs was. Volgens Tania Tetitaha van de ERA moet de verklaring voor het opnemen van het ziekteverlof op waarheid worden gecontroleerd.
Arbeidsadvocaat Andrew Scott-Howman merkt op dat de rechtbank altijd het beste bewijs wil. "En de rechtbank ziet Facebook als een fantastisch middel, niet alleen omdat we de foto's en dergelijke hebben, maar ook de tijd dat de foto's zijn gemaakt." De advocaat voorspelt een toekomst waarbij werkgevers steeds vaker toegang tot gegevens eisen, die de meeste werknemers als privé beschouwen.
Alles bij de bron; Security