Het internet der dingen bespaart energie, voorkomt verspilling van voedsel, maakt de gezondheidszorg efficiënter en helpt de afvalberg in de wereld te reduceren. Maar tegen welke prijs?

De auto leest de e-mail voor, de thermostaat ondersteunt u bij het bereiken van het optimale energieverbruik en uw telefoon houdt bij of u wel genoeg beweegt. The internet of things (IoT), komt er aan en dat gaat sneller dan u denkt. Iedereen die de laatste jaren een televisie kocht, koppelde deze direct aan de wifi-verbinding, net als de smartphone, de tablet of de computer.

De kleine computers die uw apparaten aan internet schakelen kunnen vaak maar één ding, een koppeling met internet maken. De beveiliging van IoT is rudimentair te noemen. Cisco verwacht dat er tegen het einde van dit decennium 50 miljard apparaten zijn gekoppeld aan het internet. Van wasmachines tot het slot van uw woning. En van uw auto tot de lichtarmaturen in de woonkamer. Handig, maar ook gevaarlijk. Deze nieuwe apparatuur geeft computerkrakers de mogelijkheid om zich nog dieper in uw privéleven te nestelen.

Alles bij de bron; FinancieelDagblad