Tal van populaire apps, zoals Spotify en Flipboard, laten gebruikers inloggen met hun Facebook-account. Ze hoeven dan geen extra gebruikersnamen en wachtwoorden aan te maken. Maar tot nu toe hadden gebruikers niet genoeg controle over welke Facebook-gegevens die apps konden beschikken. Voortaan kunnen gebruikers zelf aanvinken welke gegevens ze aan apps of websites willen geven.

Het wordt ook mogelijk om anoniem in te loggen op apps die Facebooks loginsysteem gebruiken. In dat geval weet de app de identiteit van de gebruiker niet. Anonieme gebruikers worden wel aan een automatisch aangemaakt nummer herkend als ze dezelfde app op verschillende apparaten gebruiken.

De nieuwe login-opties moeten volgens Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zorgen over privacy en spam wegnemen, waardoor het gebruik van apps moet toenemen. "Als je een app gebruikt die je niet helemaal vertrouwt of als je bang bent dat de app je vrienden spamt, kun je de app minder permissies geven, of eerst alleen anoniem inloggen."

Alles bij de bron; Nieuws