Een team van Facebook data wetenschappers is voortdurend bezig met het bedenken van nieuwe manieren om menselijk gedrag te bestuderen via het sociale netwerk. Toen het team in kranten berichtte over wat het geleerd over ons, leren wij vaak verrassende dingen over Facebook - zoals dat het de status updates die we niet posten kan bijhouden.

...Als je in een week in januari 2012 alleen foto's van dode honden of ongelooflijk schattige baby's zag, ben je misschien onderdeel van de studie geweest. Nu dat het experiment openbaar is, is de stemming van mensen over de studie zelf het best te omschrijven als "gestoord." 

De onderzoekers, onder leiding van data wetenschapper Adam Kramer , vond dat emoties besmettelijk waren. "Toen het aandeel positieve uitdrukkingen werd verlaagd, produceerden de mensen minder positieve berichten en meer negatieve berichten; toen de negatieve uitingen werden verminderd, deed het tegenovergestelde patroon zich voor", aldus de krant gepubliceerd door de Facebook-onderzoeksteam in de PNAS.

"Deze resultaten wijzen erop dat emoties door anderen geuit op Facebook invloed hebben op onze eigen emoties, en vormen experimenteel bewijs voor besmetting op massale schaal via sociale netwerken."

Alles bij de bron; Forbes [Kashmir Hill] [GoogliaansVertaald]

Update; Tweakers heeft er nu ook een artikel over gemaakt