Onlangs introduceerde Facebook een nieuwe zoekfunctie genaamd 'Grahp Search'. Een database van allerlei persoonlijke informatie die mensen op de sociale netwerksite achterlaten, waar anderen vervolgens in kunnen zoeken. 

Daardoor is het mogelijk om op allerlei zaken te zoeken, zoals religieuze en politieke opvattingen, werkgever, functie, woonplaats en nog veel meer gegevens. "Hoewel Facebook het gebruik van de privacyinstellingen heeft vereenvoudigd, beseffen veel mensen niet dat hun opmerkingen of likes in bepaalde gevallen nog steeds door buitenstaanders zijn te bekijken", zegt Jerome Segura van Malwarebytes.

"De potentie voor misbruik is enorm", waarschuwt de beveiligingsexpert. En hij is niet de enige die de mogelijkheden tot misbruik ziet. Volgens Edward Brice is Graph Search de ideale zoekmachine voor social engineers die hun slachtoffers willen misleiden. Ook John Sileo, expert op het gebied van identiteitsdiefstal, ziet de functie met lede ogen aan. "Kerst kwam dit jaar vroeg voor alle phishers, hackers en identiteitsdieven."

Toch stelt de expert dat het grootste gevaar ligt in vrienden, collega's of werkgevers die dingen ontdekken waarvan de Facebookgebruiker dacht dat ze privé waren. Onlangs publiceerde ook Daylan Pearce een overzicht van wat Facebook allemaal over gebruikers verzamelt en hoe die gegevens misbruikt kunnen worden.

Alles bij de bron; Security