Grote Amerikaanse telecomproviders hebben enthousiast gereageerd op de aanstelling van Foe Ajit Pai als voorzitter van de FCC. De FCC is federale commissie die toezicht houdt op de efficiëntie van de telecommarkt. Maar voorvechters van netneutraliteit, waaronder Google en Facebook, maken zich zorgen. 

Tijdens het Obama-bewind is - zowel in de Senaat als binnen de FCC - intensief gedebatteerd over netneutraliteit, met als uitkomst dat in 2015 een aantal wetten is aangenomen die de netneutraliteit moeten borgen. Maar Pai behoorde toen al niet tot de voorstemmers en ook tijdens de verkiezingscampagne van Trump trad hij geregeld naar voren met oproepen tot het 'in de fik te steken' van de betreffende regels, die naar zijn oordeel juist een rem vormen op investeringen, vernieuwing en banengroei.

"Commissaris Pai heeft een geschiedenis van aanvallen op consumentenbescherming, op de openheid van internet en op online privacy" stelt de Amerikaanse vereniging voor bescherming van online consumentenbelangen, Public Knowledge vast in een reactie op de aanstelling van Pai.

Alles bij de bron; AGConnect [Thnx/2/Dick]