Er is nog steeds geen oplossing gevonden in het netneutraliteitsdebat in Europa. Tegen een meerderheid van het Europees Parlement, onze eigen minister Kamp, civil society, de Europese jongerenpolitiek en startups in Europa staan nog steeds een aantal behoudende lidstaten (en hun nationale telecommunicatiemonopolies) en een enkel conservatief dwaallicht in het Europees Parlement...

...Minister Kamp en de Europese jongeren riepen deze week nogmaals op tot strikte netneutraliteit (91 politieke jongerenorganisaties uit 31 Europese landen) alsook de groep Europese start-ups. Ondertussen bereid het Europees Parlement een compromis voor. Het is te hopen dat de Raad nu meer tegemoet komt richting het Parlement, en dat het Parlement netneutraliteit niet laat vallen in ruil voor bijvoorbeeld gunstigere bepalingen op het gebied van roaming, wat deze verordening ook regelt. Intussen zijn vandaag in de Verenigde Staten de nieuwe netneutraliteitsregels van kracht geworden. Die lijken een stuk helderder dan wat uit Europa gaat komen.

Op de actiesite save the internet kan er nog steeds gemaild worden of getweet. Daarbij zijn vooral EPP en ECR leden de mensen die aansporing kunnen gebruiken.

Alles bij de bron; BoF


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha