Uit het onderzoek over slimme technologie, Smart Society Monitor 2021, blijkt dat veel Nederlanders slimme technologie nog niet compleet omarmen. 

Maar liefst 59 procent van de Nederlanders is bang om de controle te verliezen over persoonlijke data en 54 procent denkt dat slimme apparaten thuis meeluisteren. Verder blijkt dat 55 procent van de Nederlanders zich zorgen maakt over de toenemende invloed van slimme technologie in hun leven. Een flinke 73 procent vindt dat Big Tech-bedrijven te veel macht hebben. 

Dat er zoveel mensen deze technologie nog wantrouwen lijkt mij een grote winst. We vullen in korte tijd onze huizen met microfoons en camera’s. Laten we deze apparaten alsjeblieft blijven wantrouwen. We moeten namelijk altijd scherp blijven. Klopt het wel wat een bedrijf zegt? Wat gebeurt er in de praktijk? Zijn er in het verleden lekken geweest?

Door wantrouwen stellen we hopelijk een goede beveiliging in op onze slimme camera, zodat deze niet makkelijk door hackers overgenomen kunnen worden. En we duiken bij elk apparaat even goed in de instellingen om te zien wat er met onze data gebeurt. 

Er is een grote kans dat je door Black Friday wat nieuwe apparaten in huis hebt gehaald, of anders krijg je misschien wel iets tijdens de feestdagen. Veel plezier ermee, maar denk altijd na hoe het zit met jouw privacy en die van de andere mensen in je huis. Een beetje wantrouwen komt dan een heel eind. 

Alles bij de bron; AndroidPlanet