Gürsoy kwam twintig jaar geleden in Nederland wonen. Door een administratieve fout zien instanties hem aan voor de notoire wanbetaler Mustafa Gürsoy. Die heeft dezelfde achternaam, dezelfde geboortestreek en dezelfde geboortedatum. Het gevolg: dikke stapels rekeningen op de keukentafel en regelmatig staan deurwaarders voor de deur.

In maart maakte Musa zijn verhaal bekend. Staatssecretaris Teeven beloofde toen dat hij de problemen zou oplossen. Het sofinummer werd aangepast en de overheidsinstanties zouden van het probleem weten. Aanvankelijk leek het erop dat alle problemen waren opgelost, totdat Teeven aftrad als staatssecretaris. Gürsoy kreeg een brief van het ministerie waarin stond dat hij zelf contact moest opnemen met de instanties als er weer iets mis zou gaan.

Afgelopen week was het zo ver. Gürsoy vond weer een rekening op zijn deurmat. Het ministerie van Veiligheid en Justitie kon vandaag geen commentaar geven. Gürsoy hoopt in de tussentijd nog altijd op een goede oplossing. "Ik wil graag mijn vrijheid terug."

Alles bij de bron; NOS