De politie heeft afgelopen woensdag een man wegens grootschalige internetoplichting en identiteitsfraude opgepakt. Hij wordt ervan verdacht de afgelopen jaren zowel particulieren als bedrijven voor waarschijnlijk 150.000 euro te hebben opgelicht. Er zijn tientallen aangiftes binnengekomen uit het hele land. De politie heeft twee mannen aangehouden voor medeplichtigheid...

...De man wordt ervan verdacht dat hij tientallen mensen heeft opgelicht door goederen en e-tickets te verkopen via internet. Goederen werden na betaling niet geleverd en mensen die met een e-ticket naar een optreden gingen kwamen erbij de deur achter dat hun ticket vals was.

Daarnaast denkt de politie dat de verdachte op vacaturesites valse vacatures heeft geplaatst. Sollicitanten moesten een kopie van hun identiteitsbewijs mailen of uploaden. Daarnaast moesten ze 1 euro overmaken naar een rekeningnummer zodat zij reiskostenvergoeding konden ontvangen. De politie vermoedt op basis van onderzoek dat de verdachte met die gegevens een valse identiteit creëerde, bankrekeningen opende en creditcards aanvroeg. Vermoedelijk kocht hij daarmee goederen die hij vervolgens verkocht of verpande.

De man wordt er ook van verdacht dat hij zich voordeed als werknemer van verschillende bedrijven. Nadat er telefoons met zakelijke abonnementen waren besteld zou hij een machtigingsformulier hebben gemaakt waarmee hij de telefoons mocht aannemen. Op het moment dat de telefoons werden bezorgd nam hij ze vermoedelijk mee om ze te verkopen. De rekening van de zakelijke abonnementen werden niet betaald. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Alles bij de bron; SecurityAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha