Het Nederlandse ministerie van Economische Zaken gaat onderzoeken of er identiteitsfraude is gepleegd bij de verkoop van concerttickets voor onder meer Adele en K3. Eind januari raakte bekend dat er massaal fraude is gepleegd met de verkoop van concerttickets via het internet. De optredens raakten in mum van tijd uitverkocht, maar op verschillende Nederlandse websites konden mensen alsnog tickets kopen, soms aan een prijs die tien keer hoger ligt dan de officiële prijs.

Het Nederlandse ministerie gaat de zaak onderzoeken. Mocht blijken dat bedrijven de tickets aankochten en zich daarbij voordeden als privépersonen, dan gaat het om identiteitsfraude. En dat is ook in Nederland strafbaar, zo benadrukt minister Henk Kamp. Als een bedrijf in eigen naam tickets koopt en ze meteen daarna doorverkoopt, is er geen sprake van een strafbaar feit bij onze noorderburen omdat daar de markt van vraag en aanbod geldt.

Kamp heeft de minister gevraagd om te bekijken of België een gezamenlijke aanpak voor de Benelux kan voorstellen. Bij doorverkoop van onlinetickets is er namelijk vaak sprake van grensoverschrijdend verkeer tussen België, Nederland en Luxemburg.

Alles bij de bron; deRedactieAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha