Google-bestuursvoorzitter Eric Schmidt heeft nooit vraagtekens gesteld bij de NSA. Als hij wat kon weten, wilde hij het niet.

De onthullingen van Edward Snowden in het NSA-schandaal kwamen zelfs voor Eric Schmidt afgelopen juni als verrassing. De bestuurder van het internetbedrijf is (op eigen verzoek) nooit ergens over geïnformeerd. Hij kwam pas in actie toen het kwaad al was geschied en de Amerikaanse overheid hem informeerde over het lekken van geheime documenten via NSA-contractant Snowden. Dat vertelt Schmidt nu in een interview met The Guardian.

De bestuursvoorzitter meent dat hij met de kennis van nu het destijds ook niet had willen weten "Ik heb briefings van de Amerikaanse overheid hierover afgewezen omdat ik niet mijn bewegingsvrijheid wil laten inperken."

Schmidt kon tegenover het Britse medium niet zeggen hoeveel verzoeken tot inzage in gegevens Google van de NSA binnenkrijgt. Ook van deze verzoeken wil hij eigenlijk niets weten. "Als ik er wel vanaf kom te weten, moet ik rekening gaan houden met een heel pakket regels. Er is een team van advocaten dat de data wel onder ogen krijgt."  

Alles bij de bron; WebWereld