Veel moderne auto's, waaronder die van Tesla, slaan privédata op, variërend van telefooninformatie tot camerabeelden. Dergelijke informatie wordt niet automatisch verwijderd na een crash of doorverkoop, omdat onderzoekers die mogelijk nodig kunnen hebben.

Volgens de hackers, die volgens CNBC anoniem willen blijven, wordt de data op Tesla's niet versleuteld. Het is dus gemakkelijk voor mensen met de juiste technische kennis om privédata te bemachtigen uit een Tesla, inclusief zaken die door de camera's van de auto is opgenomen. Ze moeten alleen de computer aan boord van de auto in handen krijgen.

De hackers bemachtigden succesvol de informatie van zeventien verschillende mobiele apparaten die gelinkt waren geweest aan de Tesla, waaronder contactlijsten met telefoonnummers. Ook vonden ze persoonlijke kalenders, de locaties van zo'n 73 plekken waar de Tesla was geweest, en de video die door de auto was opgenomen tijdens de crash.

In een reactie aan CNBC wijst Tesla er op dat Tesla-eigenaren al de mogelijkheid hebben om alle data op hun auto te wissen. 

Alles bij de bron; NU