Het wissen op afstand van een verloren tablet of mobiele telefoon, de zogenaamde remote wipe, wordt al jaren gezien als effectief middel om uitlekken van data zoveel mogelijk te voorkomen. Maar het tegengeluid is sterk. Is dat terecht?
Uit recent onderzoek van databeschermingsspecialist ZixCorp onder meer dan duizend werknemers van verschillende bedrijven, blijkt dat 70 procent het niet prettig vindt als remote wipe onderdeel is van het BYOD-beleid van zijn of haar werkgever. Werknemers zijn vooral huiverig voor privacyschennis in BYOD-programma's, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten van ZixCorp. Het idee dat werkgevers kunnen meekijken met je locatie, persoonlijke foto's en documenten is één ding, maar ook de macht heeft een remote wipe uit te voeren, stoot veel professionals tegen het zere been.
Is het daarom beter maar niet te wipen, ook om privacyzorgen van werknemers weg te nemen? Niet direct, zo ondervond ook de CIO van een vooraanstaand Californisch advocatenbureau. Hij werd door zijn medewerkers als Big Brother gezien totdat de ruit van de auto van één van de advocaten werd vernield en een iPhone 5 werd weggegrist. De CIO kwam direct in actie en wiste alle data en apps, wat het bedrijf behoedde voor wat kunnen uitdraaien op een enorm schandaal.Sindsdien wordt deze 'Big Brother' gezien als held in plaats van enge man.
Alles bij de bron; CIO