Er is ophef ontstaan over de nieuwe voorwaarden van de ASN Bank waarin staat dat persoonsgegevens, zoals betaalbedrag, met partners en leveranciers kunnen worden gedeeld. In de nieuwe voorwaarden staat letterlijk dat de bank persoonsgegevens kan gebruiken om "u aanbiedingen te doen" en om deze persoonsgegevens "te delen met partners en leveranciers". Om wat voor partners, leveranciers of aanbiedingen het gaat wordt niet in de voorwaarden duidelijk gemaakt.

Hiermee overtreedt ASN Bank de gedragscode voor financiële instellingen om gegevens niet te delen met anderen buiten het bedrijf, stelt Privacy Barometer. De ASN Bank stelt echter dat de voorwaarden anders gelezen moeten worden. De "aanbiedingen" zouden op producten en diensten van de bank zelf slaan. Hetzelfde geldt voor het delen van persoonsgegevens met partners en leveranciers. Het gaat hier bijvoorbeeld om een mailing aan klanten te kunnen verzorgen. Joyce van der Est, directeur operationele zaken, stelt verder dat de bank geen gegevens voor commerciële doelen met partners wil delen.

Privacy Barometer hekelt echter de gekozen formulering en denkt dat de voorwaarden mogelijk vanuit de groep SNS Reaal worden opgelegd. ASN Bank is hier een onderdeel van en andere onderdelen hanteren soortgelijke voorwaarden. Het bedrijf zou dan ook één lijn voor het gebruik van persoonsgegevens willen realiseren.

Alles bij de bron; Security