Er zijn geen gevoelige gegevens van huisdieren en hun eigenaren op straat terechtgekomen, zo heeft minister Schouten van Landbouw op Kamervragen laten weten "De in het artikel genoemde databanken die gegevens aanleveren voor Identificatie & Registratie Hond (databank bij LNV) hebben aangegeven dat er geen gevoelige informatie van huisdieren en hun eigenaren op straat terecht gekomen is".

De NOS kwam onlangs met berichtgeving dat drie databases met gegevens van gechipte huisdieren niet goed beveiligd waren.

Via de databases kan informatie worden opgevraagd van gechipte huisdieren en hun eigenaren. Volgens de NOS was het bij drie databases mogelijk om op grote schaal informatie te downloaden. Bij één database ging het om telefoonnummer en woonplaats, maar bij de twee andere databases betrof het ook de namen van de eigenaren, adresgegevens en e-mailadres. Er zijn nu maatregelen genomen om misbruik tegen te gaan en één database heeft naar aanleiding van het NOS-onderzoek melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemaakt.

Alles bij de bron; Security


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!