Er is een nieuwe browseruitbreiding die de online privacy van internetgebruikers moet beschermen. MaskMe is ontwikkeld door het Amerikaanse privacybedrijf Abine en zorgt ervoor dat consumenten werkende wegwerpgegevens kunnen invullen. 

Het gaat dan om creditcardnummers, telefoonnummers en e-mailadressen die de gebruiker aan een webwinkel kan doorgeven. Zodoende is het nog steeds mogelijk om met een creditcard te betalen of ergens te registreren, maar in het geval de gegevens gecompromitteerd raken, betreft het alleen wegwerpgegevens...

...De webwinkel zal het echte e-mailadres of creditcardnummer nooit te zien krijgen. "Bedrijven zijn wanhopig om te weten wie je bent, omdat zij ervan profiteren, maar waarom zou jij je laten zien? Het heeft geen voordeel voor jou, de gebruiker, om je echte informatie op internet weg te geven", aldus Abine.

Het bedrijf stelt dat het de gegevens die het opslaat nooit zal verkopen. MaskMe gebruikt 256-bit AES-encryptie met 'row-level' salts, wat betekent dat elke gebruiker zijn eigen salt heeft. Verder heeft het privacybedrijf geen toegang tot de wachtwoorden of encryptiesleutels van gebruikers.

Van MaskMe, dat momenteel werkt op Firefox en Google Chrome, zijn twee versies. Een gratis versie die alleen wegwerp e-mailadressen ondersteunt en een betaalde versie van 5 dollar per maand met alle opties.

Alles bij de bron; Security