Een hacker heeft de ouders van een baby de stuipen op het lijf gejaagd. De man had de camera in de babykamer gehackt en was aan het schreeuwen dat het kind wakker moest worden.

Moeder Heather zegt tegen Fox 19: "Plotseling hoorde ik iets dat op een mannenstem leek, maar ik sliep dus ik wist het niet zeker." Toen ze haar telefoon pakte om via de camera in baby Emma's kamer te kijken, geloofde ze haar ogen niet. De camera bewoog en even later hoorde ze een man tegen haar dochter schreeuwen. "Word wakker baby, word wakker baby."

Vader Adam rende naar de babykamer. De camera richtte zich meteen op Adam en een mannenstem begon tegen hem te schreeuwen. Snel trok Adam de stekker uit de camera.

Toen kwam pas het besef: de camera was gehackt en Adam en Heather vragen zich af hoe vaak dit al eerder was gebeurd. Experts zeggen dat dit soort draadloze camera makkelijk te hacken is en raden mensen aan om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor Wi-Fi en hun apparaten. Daarnaast is het verstandig om de apparaten vaker te updaten om het beter te beveiligen.

Alles bij de bron; Telegraaf [Thnx-2-Niek]