Natuurlijk moet er iets worden gedaan aan de bescherming van persoonsgegevens, maar ook zonder die lekke sites word je wel door Jan en alleman lastig gevallen, hoor. Je bedrijfsgegevens worden rustig een keer of 324.639 doorverkocht door de Kamer van Koophandel. Die is dan niet lek, nee hoor, die verdient er gewoon geld aan. Terwijl jij als ondernemer ook nog eens diezelfde Kamer van Koophandel moet betalen om ingeschreven te mogen staan en je gegevens daar te parkeren...

In mijn mailbox zie ik regelmatig van alles wat niets met mijn werk of mij persoonlijk te maken heeft, dus ergens weet de verzender mijn email adres vandaan te halen. Inderdaad slimmerik, zult u zeggen: dat komt dus door die lekke websites... maar dat blijken er inmiddels zoveel te zijn, dat die paar die nu bekend zijn geworden echt het verschil niet gaan maken.

En zoals ik in een van mijn vorige columns over de Facebook-gebruikers al aangaf: zolang mensen zelf nog zo nonchalant omgaan met het verstrekken dan wel openstellen van hun gegevens is het dweilen met de kraan open.  

Alles bij de bron; documentwereld