Een groep hackers heeft de klantendatabase van een Belgische internetprovider buitgemaakt en dreigt de klantgegevens te publiceren als de ISP niet betaalt. De database is afkomstig van Numericable, een telecombedrijf dat actief is in Frankrijk, België en Luxemburg. De diefstal is opgeëist door Rex Mundi, een groep hackers die in het verleden vaker bedrijven afpersten. Hoeveel de hackers voor de database willen hebben is niet bekend. 

Het bedrijf zou inmiddels wel door de groep zijn benaderd, maar nog niet hebben gereageerd. Als Numericable niet betaalt, worden de klantgegevens volgende week geopenbaard. In totaal gaat het om de gedetailleerde gegevens van 6.000 klanten. Als bewijs zijn van enkele klanten de gegevens al online gezet.

Eerder wist de groep bij Accord, Elantis, AGO Interim, Credipret en Buy Way in te breken. Vorige week kwam daar ook de Italiaanse hostingprovider Websolutions bij. Het bedrijf weigerde op de eisen van Rex Mundi in te gaan, waarop 60.000 gebruikersnamen en wachtwoorden van klanten online werden gezet.

Alles bij de bron; Security