De FBI wil volgend jaar een volwassen gesprek over encryptie voeren, zo heeft FBI-directeur James Comey tijdens een symposium laten weten. Net als bij voorgaande speeches herhaalde Comey dat encryptie het werk van opsporingsdiensten lastiger maakt. 

Dit jaar wil Comey dan ook informatie over encryptie verzamelen, zodat de FBI er volgend jaar een volwassen gesprek over kan hebben. Hij wijst daarbij naar de verwachting van privacy in verhouding tot het doorzoeken van woningen, auto's en kluizen. "De overheid kan onze privéruimte niet zonder goede reden binnendringen, die door de rechter is te controleren", ging de FBI-directeur verder.

Als er echter aanleiding is en de rechter toestemming geeft kunnen woningen, kluizen en auto's wel worden doorzocht. Comey liet ook weten dat er in de Verenigde Staten niet iets is als "absolute privacy" en de wet voor iedereen geldt. Door sterke encryptie die standaard staat ingeschakeld gaat dit niet meer op, aldus de FBI-directeur. Volgens Comey tast dit dan ook het hart van de Verenigde Staten aan.

Alles bij de bron; Security