Facebook is doelwit geweest van een reeks aanvallen door een onbekende hackergroep. Dit zei de sociale netwerksite vrijdag in een blogpost. Volgens het bedrijf is geen bewijs gevonden dat gebruikersgegevens zijn misbruikt. Facebook's aankondiging volgt op recente cyberaanvallen op andere prominente websites. Twitter zei deze maand ook dat het was gehackt en dat de aanvallers mogelijk toegang hebben gekregen tot de gegevens van 250.000 gebruikersaccounts, met gebruikersnamen en e-mailadressen.

Facebook is het doelwit van aanvallers geworden die de laptops van werknemers via een voorheen onbekend beveiligingslek in Java met malware infecteerden. De aanval vond plaats toen een 'handvol' werknemers een website voor mobiele ontwikkelaars bezocht. 

Deze website was gehackt en voorzien van een exploit, die misbruik van een 'zero-day' kwetsbaarheid in Java maakte. Zero-days zijn lekken waarvoor nog geen beveiligingsupdate beschikbaar is. Facebook stelt dat de laptops van de werknemers op het moment van de aanval volledig gepatcht waren en over een volledig bijgewerkte virusscanner beschikten.

Alles bij de bron; Security & Automgids