"Bijna niemand zou vertrouwelijke informatie via een briefkaart versturen. Een onversleutelde e-mail is eigenlijk niets anders. Als het in de verkeerde handen valt kan iedereen het lezen", aldus Arne Schönbohm, hoofd van het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Om e-mail te beschermen moeten internetgebruikers dan ook encryptie toepassen. De BSI-directeur is voorstander van asymmetrische encryptie, waarbij er met een sleutelpaar wordt gewerkt voor het versleutelen van berichten. Het BSI gaf eerder de opdracht om de gratis encryptiesoftware Gpg4win te ontwikkelen zodat internetgebruikers versleuteld kunnen e-mailen. Het bericht van het BSI over het gebruik van encryptie komt op een moment dat zowel Duitsland als Frankrijk versleutelde chat-apps willen inperken. 

Het plan zal tijdens de EU-top deze maand worden besproken. Kort na aankondiging van het plan bleek dat allerlei Franse ministers en politici zelf fan van de versleutelde chat-app Telegram zijn.

Alles bij de bron; Security