De Duitse overheid heeft een waarschuwing gegeven voor 17.000 Microsoft Exchange-servers in het land die één of meerdere kritieke kwetsbaarheden bevatten en daardoor risico lopen om te worden aangevallen. Het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, roept beheerders en organisaties dan ook op om in actie te komen.

Volgens het BSI blijkt uit onderzoek dat Duitsland 45.000 Exchange-servers telt die via Outlook Web Access (OWA) toegankelijk zijn. Daarvan is 37 procent kwetsbaar, aldus het BSI.

Voor 48 procent van de Exchange-servers bij onze Oosterburen kon het BSI niet duidelijk vaststellen of ze nog kwetsbaar zijn. Vanwege de situatie heeft de overheidsinstantie dreigingsniveau 'oranje' afgegeven. Exchange-beheerders worden dan ook opgeroepen om geregeld te controleren of hun servers nog wel up-to-date zijn. Tevens wordt aangeraden om webdiensten van Exchange-servers, zoals Outlook Web Access, niet direct vanaf het internet toegankelijk te maken maar achter een vpn te plaatsen.

Alles bij de bron; Security